Oferte Last minute
Sugestii de vacanta
» Sugestii de vacanta 2024Last Minute
» City Break - Orase europene

Tarife de la 155 /pers, cazare 3 nopti, mic dejun. Avion si taxe incluse!


» Dubai-avion din Cluj/Buc/Budapesta
Hotel Occidental IMPZ Dubai 4*
de la 770
/pers/7 nopti/ MD.
Tarif cu toate taxele incluse!

» Wellness Ungaria-transport individual
Hotel Achat 4*, Budapesta
de la 155
/pers/3 nopti/ MD.

» Tenerife - avion din Bud/Buc/Munchen

Hotel Hovima Jardin Caleta 3*

de la 650 /pers.7 nopti,HB

Tarif cu toate taxele incluse!


» Gran Canaria - avion din Budapesta/Viena/Germania

Hotel Bull Astoria 3*, Las Palmas

de la  680 /pers. 7 nopti, HB

Tarif cu toate taxele incluse!


» Maroc - avion din Orase Europene
Hotel Kenzy Europa 4*
de al 665/pers/7 nopti ALL
Tarif cu toate taxele incluse!


» Egipt-avion din Cluj/Bucuresti/ Budapesta
Hotel Grand Resort 4*
de la 485
/7 nopti/ ALL.
Tarif cu toate taxele incluse!


Oferte Sejururi Exotice 2023-2024
» THAILANDA


Tarif: de la 870 euro/pers/taxe incluse

Hotel 4*, cazare 7 nopti/ mic dejun

Zboruri din Cluj, Bucuresti, Budapesta, Germania

Tarif cu toate taxele incluse!


» REPUBLICA DOMINICANA


Tarif: de la 950 euro/pers/taxe incluse

Hotel 3*, cazare 7 nopti/ all inclusive.
Tarif cu toate taxele incluse!


» Ins. Capului Verde
 
Tarif: de la 880 euro/pers/taxe incluse
Hotel Dunas de Sal 4*, cazare 7 nopti/MD.
Tarif cu toate taxele incluse!» Sri Lanka


Tarif: de la 885 euro/pers taxe incluse

Hotel 3*+, cazare 7 nopti/ demipensiune.

Zboruri din Cluj, Bucuresti, Budapesta
Tarif cu toate taxele incluse!


» Maldive

Tarif: de la 1195 euro/pers
Hotel 3*+, cazare 7 nopti/demipensiune
Zboruri din Cluj, Bucuresti, Budapesta
Tarif cu toate taxele incluse!

» Abu Dhabi


Tarif: de la 530 euro/pers/taxe incluse

Hotel 3*, cazare 7 nopti/ mic dejun

Zboruri din Cluj, Bucuresti, Budapesta, Germania

Tarif cu toate taxele incluse!


vacanta in Cinque Terre, Cinque Terre  vara 2024, oferte Cinque Terre 2024

 

 Italia - Cinque Terre   

 

Transport individual sau avion din Cluj-Napoca, Bucuresti 

 

Oferte speciale/Last minute Vara 2023 Cinque Terre  -  click aici

 

 

 

Hotel Nh La Spezia 4*, La Spezia

Transport: individual sau cu avion din Bucuresti

Perioda: mai-septembrie
DETALII
 
Grand Hotel Duomo 4*, Pisa

Transport: individual sau cu avion din Bucuresti

Perioda: mai-septembrie
DETALII
 
Hotel Cinque Terre 3*, Monterosso Al Mare

Transport: individual sau cu avion din Bucuresti

Perioda: mai-septembrie
DETALII
 
Hotel Le Palme 4*, Monterosso Al Mare

Transport: individual sau cu avion din Bucuresti

Perioda: mai-septembrie
DETALII
 

Info utile


      Cele mai apropiate aeroporturi de Cinque Terre ar fi Pisa  la sud 101 km si Genova la nord 111 km.De la Pisa cel mai usor se ajunge cu trenul sau daca doriti puteti inchiria masina  cu preluare/  returnare  in aeroportul Pisa.  Este si tren direct, dar majoaritatea merg din Pisa pana in La Spezia, iar aici trebuie sa schimbati pentru ca de aici sunt 5-6  trenuri  pe zi direct spre Cinque Terre, puteti calatori cu trenul pana la La Spezzia, iar de acolo va puteti cumpara un Card Cinque Terre si mergeti cu alt tren special, care are opriri in fiecare statie. Cardul costa  aprox 10 euro/zi si este  valabil atat la tren, la autobuz si asigura accesul pe potecile turistice amenajate dintre cele 5 sate.  Se poate cumpara de la caseriile din fiecare gara. In lipsa lui, o calatorie simpla costa 3 euro. Trenurile vin des cam din 30 minute in 30 de minute.De la aeroportul Pisa este shuttle service spre gara, insa circula destul de rar. Tarifele la tren  variaza intre 9 euro si pana la 22  euro peroana/ dus-intors , in functie de clasa rezervata( I sau II ).

Alta varianta  poate fi masina inchiriata, insa  gasirea unui loc de parcare,chiar  cu taxa, poate fi o problema pentru ca nu sunt multe locuri de parcare, iar strazile sunt inguste si in sezonul de varf   este foarte aglomerata regiunea. In plus centrul localitatii este inchis traficului privat. Din Genova transportul cu trenul este putin mai complicat pentru ca trebuie sa mergeti pana la La Spezia si de acolo sa luati tren inapoi  spre Cinque Terre.  Ori puteti lua un tren pana la Levanto si de acolo spre Cinque Terre, sau masina de inchiriat.Pentru 4-5  zile tarifele pentru masina inchiriata incep de  la 180  euro cu preluare din Pisa sau de la 270  euro cu preluare din Genova.

Când să mergi?

Cea mai bună perioadă în Cinque Terre sunt lunile mai şi septembrie, când vremea este bună şi nu te loveşti de turişti la tot pasul, ceea ce face şi cazarea un pic mai ieftină. În iunie, iulie şi august poate deveni mult prea aglomerat, iar temperaturile depăşesc 30°C. Din noiembrie până în martie, oraşele îşi închid porţile, neexistând prea mulţi locuitori permanenţi.

Este recomandat să ai cu tine incaltaminte speciala atât pentru a te proteja de pietrele de pe plajă sau din apă, cât şi pentru cazul în care calci pe un crab sau altceva.

Satul Monterosso al Mare: Dintre cele 5, acesta este cel mai nordic sat. Nu are acelaşi farmec pe care îl au celelalte sate, dar are cele mai multe plaje, cu o mulţime de umbrele multicolore şi este construit să acomodeze cât mai multe persoane (dacă nu te deranjează preţurile ridicate). Plajele au multe pietricele, dar dacă nimereşti într-o zi cu soare şi apă limpede nici nu o să realizezi.Nici străduţele dinspre continent nu sunt atât de interesante, dar totul compensează prin poteca ce face legătura între el şi următorul sat - Vernazza. Echipat ca de munte, trebuie să te aştepţi la un traseu de munte. Chiar dacă, la început, poteca este asfaltată, o dată ce ai trecut de Turnul Apusului (singurul turn din cele 13 care înconjurau Monterosso în secol
ul al XVI-lea), realizezi că te afli în munte. Traseul de 3km durează cam 2 ore, în funcţie de capacităţile fiecăruia. In fiecare duminică dinaintea Înălţării Domnului este Festivalul Lămâii, celebrat cu un concurs pentru cea mai mare lămâie locala.

Satul Vernazza: este preferatul turiştilor. Peisajul este inconfundabil, iar maşinile nu au voie să intre pe străduţele sale. Acestea formează un labirint, dar toate ajung în final la strada principală. Vernazza a fost declarat sat istoric tradiţional de pe Riviera italiană.Există doar un petic de plaja, iar în rest stânci. Nu este cea mai bună zonă pentru înot, dar este o zonă mai sigură pentru copii, apa fiind destul de mi
că la mal. Totuşi, la 50 de metri de plajă, găseşti şi stânci destul de înalte de pe care poţi sări.
Poteca
 până la Corniglia e mai lungă, dar puţin mai uşoară. Vei trece printre podgorii şi plantaţii de măslini. Poteca se îngustează mult pe alocuri şi sigur vei fi nevoit să aştepţi, ca să laşi şi pe alţii să treacă.

Satul Corniglia:este singurul sat din Cinque Terre care nu are ieşire la mare, fiind cocoţat sus pe stâncă. Din acest motiv nu poţi ajunge nici cu ferry-ul la el. Pare mai mic şi mai liniştit, dar are acelaşi aer de sat tradiţional ca şi celelalte. Atracţia principală aici, lăsând la o parte peisajul, este biserica San Pietro, care datează din 1334.

Poteca spre următorul sat, Manarola, constă în multe trepte şi, deşi are doar 1km lungime, se parcurge într-o oră. E de preferat să faci drumul în direcţia Corniglia - Manarola decât invers, ca să ai doar de coborât.


Satul Manarola:este cel mai mic sat şi a fost construit în secolul al XII-lea. De-a lungul străzii principale, care se opreşte direct în apă, sunt parcate o mulţime de bărci care aduc un plus peisajului tradiţional. De altfel, este şi cel mai liniştit şi lipsit de turişti.Găseşti aici o biserică în stil gotic datând din 1338, cu un turn care foloseşte drept clopotniţă. Dacă ajungi acolo iarna, trebuie să ştii că în decembrie dealul de lângă Manarola este împodobit şi luminat frumos noaptea.

Poteca până la Riomaggiore, ultimul sat din Cinque Terre, se numeşte Via dell'Amore, este singura poateca care este luminata noaptea iar de la 19:00 pana la 8:00 intrarea este libera. Are doar 1km, este pavat şi poartă amprenta cuplurilor care au trecut, fiecare lăsând câte un lăcăţel, mai mic sau mai mare.


Satul Riomaggioare: este cel mai sudic din Cinque Terre. Are mai multe monumente decât celelalte sate şi destule străzi pe care să te pierzi. Există şi un castel medieval, de unde după multe trepte urcate ai o vedere panoramică a coastei. Riomaggiore oferă mai multe celor care nu au venit doar să stea la restaurant şi să privească apusul. Există o plajă formată numai din pietre rotunde de diferite dimensiuni.De exemplu poţi face excursie cu un caiac între sate ca să descoperi grotele ce se întind de-a lungul coastei sau să faci baie nederanjat de mulţimile de turişti. Inchirierea unui caiac costă în medie 5 euro pe oră de persoană.
_________________________________________________________________________________________________

  Plata prin POS la sediile noastre sau la distanta.                 

   

_________________________________________________________________________________________________


    Blog Turistic - Policlinica Cluj  Cazari Maramures - Protectia Consumatorului

Copyright © Best Trade SRL